dabster

dabster

Konstfackselever

KonstPosted by dabster Tue, March 03, 2009 23:41:40

Läste nyss på DN.se att konstfacks egna elever tycker att deras rektor har "böjd sig för politikernas krav". bara för att man kallar sig för konstnär så betyder det inte att man får bryta mot lagen hur man vill och kalla det för konst.

Undrar vad eleven Johan Huntington ( jag har inget personligt emot Johan för jag känner honom inte bara ett Exempel) skulle tycka om att jag gick fram till honom och stack en jaktkniv i hans lår och kallade det för konst, eller målade om hans pappas hus med graffiti och kallade det för konst. Jag tror inte att han eller hans pappa skulle bli så glada.

Jag har sett många taggar och annan grafitti som är snygga och är konst, men personligen så anser inte jag att kladda ner och att förstöra en tunnelbane vagn för att vara konst. Men å andra sidan så klär jag mig inte och ser inte ut som fån som de konstfackseleverna som är med på bilden i artikeln och kommer säkert inte från samma uppväxt som dom ( dom ser ut att vara upper medelklass) så min åsikt räknas nog inte i deras ögon ( jag är ju bara en enkel arbetare).

Här nedan är länken till artikeln.

http://www.dn.se/kultur-noje/konstfackselever-slar-tillbaka-1.804473

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post10