dabster

dabster

Ny bil

MotorPosted by dabster Mon, May 25, 2009 23:30:08

Jaha då har man skaffat en ny(are) bil. Tillfället var bra valt, jag hade sett en bil på blocket som fanns i Ö-bro och efter som vi skulle till Villingsberg mellan Örebro och Karlskoga under pingst så kunde jag passa på att åka in och titta på den.

Dom som sett bilen jag hade (Volvo 360 från 86) och även hade hört det på sista tiden håller med om att det var dax, det fanns ett hål vid skarven till bakre "burken" och när vi kom fram till Villingsberg på tors em så blev det ett konstigt klonkande i bilen dom sista metrarna, och dom som satt utanför sina husvagnar och husbilar tittade lite konstigt på oss, det var inget hål! avgasröret gick av!!

För att göra historien lite kortare, på fredagen var vädret inge vidare så strax före klockan tio på förmiddagen så satt jag mig i "Vrålåket" och åkte in till Örebro och tittade på bilen, den fanns kvar och ca två timmar senare så åkte jag tillbaka mot Villingsberg i den nya bilen, den gammla fick jag 2000 kr för i inbyte av bilförsäljaren och var nöjd med det smiley. Och dom som satt utanför husvagnarna och husbilarna tittade på mig igen, men tyckte att den nya bilen lät bättresmiley

Så nu åker vi i en Volvo V40 T4 från 98 (för er som inte vet vad det är för bil så kan man kort säga att den har en turbomatad 1,9 liters motor med 200 Hk). I dag så tvättade jag den och sa till tjejen att "man måste åka lite och torka bromsarna efter att man har tvättat bilen"smiley.

Jag gick ut och satt mig i bilen och var ju tvungen att testa den lite, och den går ju som ett spjut( min första turbo bil så jag har ju inget att jämföra med) men sk.it det samma den går ju som ett spju u ut. Dom första ca 2000 rpm så händer det inte så mycket men sen, så tar turbon över och den sticker i väg, så mellan Sala avfarten på E18 och "Milles" rondellen så är man uppe i 120 på mindre än halva sträckan (rullande start). Det tycker jag är ganska bra för att vara en liten familjekombi.

Här har ni en bild på den nya bilen, jag var tvungen att visa upp den för Mamma, för det var av henne jag köpte den gammla Volvon.

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post24