dabster

dabster

PowerMeet2014

MotorPosted by dabster Fri, July 04, 2014 00:01:09
Man hoppas ju att någon läser här så, det finns ett nytt fotoalbum under carmeet.dabster.info. Från torsdagens besök på Hälla parkeringen.

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post26

Nu är det klart

KonstPosted by dabster Sun, March 21, 2010 00:47:52

Lördagen den 20 mars kl 18.30 kom han ut, han går under arbetsnamnet Kim Eric Persson vägde 3260gr och var 50cm lång.

Det var en jobbig dag för Noi värkarna började redan vid tio eller elva på fredag kväll och kl 8 på lördag morgon så rinde vi till Farmor och bad dom att komma till BB för att plocka upp Linnéa som nu skulle bli storasyster.

Värkarna hade gjort så att Noi inte hade sovit på hela natten och vid fyra tiden på lördagseftermiddan så hade hon fått nog och bad om att få bedövning, vid halvfem så så blev dom klara med ryggbedövningen och det dröjde cirka 10-15 min så kunde hon slappna av och vila sig lite.

När klockan var ca 10 över sex så hörde vi ett ljud som lät som en vattenballong.... vattnet gick och nu var det på gång, efter en del smärta och krysstande så tittade han ut. En liten kladdig son lämnade mörkret, värmen och tryggheten och tog sina första andetag och första skrik.

Jag var hemma strax efter tio och har varit ner i källaren för att hitta sängen och lite andra saker, sängen är nu monterad och klar, och jag tog mig lite tid för att skriva detta innan jag lägger mig. Det var lite pinsamt att be sig själv om ett nytt lösenord till sin egen blogg, men det är ju bara jag som vet om det smiley.

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post25

Ny bil

MotorPosted by dabster Mon, May 25, 2009 23:30:08

Jaha då har man skaffat en ny(are) bil. Tillfället var bra valt, jag hade sett en bil på blocket som fanns i Ö-bro och efter som vi skulle till Villingsberg mellan Örebro och Karlskoga under pingst så kunde jag passa på att åka in och titta på den.

Dom som sett bilen jag hade (Volvo 360 från 86) och även hade hört det på sista tiden håller med om att det var dax, det fanns ett hål vid skarven till bakre "burken" och när vi kom fram till Villingsberg på tors em så blev det ett konstigt klonkande i bilen dom sista metrarna, och dom som satt utanför sina husvagnar och husbilar tittade lite konstigt på oss, det var inget hål! avgasröret gick av!!

För att göra historien lite kortare, på fredagen var vädret inge vidare så strax före klockan tio på förmiddagen så satt jag mig i "Vrålåket" och åkte in till Örebro och tittade på bilen, den fanns kvar och ca två timmar senare så åkte jag tillbaka mot Villingsberg i den nya bilen, den gammla fick jag 2000 kr för i inbyte av bilförsäljaren och var nöjd med det smiley. Och dom som satt utanför husvagnarna och husbilarna tittade på mig igen, men tyckte att den nya bilen lät bättresmiley

Så nu åker vi i en Volvo V40 T4 från 98 (för er som inte vet vad det är för bil så kan man kort säga att den har en turbomatad 1,9 liters motor med 200 Hk). I dag så tvättade jag den och sa till tjejen att "man måste åka lite och torka bromsarna efter att man har tvättat bilen"smiley.

Jag gick ut och satt mig i bilen och var ju tvungen att testa den lite, och den går ju som ett spjut( min första turbo bil så jag har ju inget att jämföra med) men sk.it det samma den går ju som ett spju u ut. Dom första ca 2000 rpm så händer det inte så mycket men sen, så tar turbon över och den sticker i väg, så mellan Sala avfarten på E18 och "Milles" rondellen så är man uppe i 120 på mindre än halva sträckan (rullande start). Det tycker jag är ganska bra för att vara en liten familjekombi.

Här har ni en bild på den nya bilen, jag var tvungen att visa upp den för Mamma, för det var av henne jag köpte den gammla Volvon.

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post24

Toyota

F1Posted by dabster Mon, April 27, 2009 17:24:12

Det gick ju inte hela vägen men man får nog nöja sig med att Trulli kom trea och att Glock tog poäng i alla fall.

Ser ut som om Toyota får jobba lite mer med racepace( tror jag att det stavas).

Grattis Ferrari till första poängensmiley.

Frågan är nu vad finns det att göra åt Brawn? Kommer dom att fungera lika bra i lite kallare klimat nu när vi kommer till Europa?

Och vad hände med BMW??? Ser ut som om Tyskarna kan leverera förare men inte bilar, ja det är ju som vanligt hur ofta ser man inte en BMW stående efter vägensmiley. Ser man en Toyota efter vägkanten så är det inte för att bilen är trasig utan för att föraren måste lätta på trycketsmileysmiley......

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post23

Bahrain

F1Posted by dabster Sun, April 26, 2009 10:54:38

Nu är det som det skall vara Toyota 1a&2a efter kvalet, men vi får se hur det går i racet? De har dom lättaste bilarna i startfälltet så det är bara att hoppas att dom kan dra ifrån tillräckligt i början av loppet så att dom inte kommer för långt bak efter första pittstoppet.

BMW har tyngsta bilarna är dom på ett stopp eller?

Det skall bli spännande att se starten, hoppas nu bara att Timo & Jarno kommer i väg ordentligt.

Nu är det ca 3h till startsmileysmileysmiley

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post22

Det har startat

F1Posted by dabster Thu, April 23, 2009 18:04:14

Och har man som jag hjärtat hos Toyota så blir man ju ganska nöjd med starten, hoppas att vintertesterna som Toyota gjorde i Bahrain har utdelning nu när tredje racet är där.

Jag kommer som vanligt att göra allt för att kolla i helgen, nu när det är senare tider så kanske man tittar på alla sändningar på lörd och sön.

Det som är glädjande är att årets nya regler ser ut att ha gett oss en mer händelserik racing.

Lite skadeglädjesmiley finns det i att Ferrari inte har lyckats med att ta några poäng, PS. Zlatan på jobbet håller nog inte med he he smiley

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post21

Liverpool

SportPosted by dabster Thu, April 09, 2009 17:20:47
Ja inte blev man glad i gårsmiley Men det är inte dax att kasta in handduken än, dom kan fortfarande fixa detta men det ser lite mörkt ut.

  • Comments(1)//bloggen.dabster.info/#post20

Skräp TV

På TVPosted by dabster Sat, March 21, 2009 23:06:08

Jag känner mig lite stolt att jag har lyckats med att undvika "Skräp" TV i dag, både Robinson 2009 och jag vet vad du gjorde förra lördagen var två program som garranterat inte visades på min TV i kväll. Robinson gick att titta på dom första 2-3 åren men nu borde dom inte ha gjort någon mer omgång.

Och jag vet... är något som jag aldrig kommer att titta på, för jag tror att det består av ett gäng svenska kändisar som spelar att dom är under hypnos för att kunna göra alla möjliga olika saker på TV och dessutom tror jag att dom får ganska bra med betalt för att göra det.

Och Wipeout som går på Femman kommer jag ine heller att titta på, varför skall det bara vara så kallade "kändisar" som får chansen att åka till ett varmt land för att tävla, ta bort alla dessa kändis program och släpp fram vanligt folk som får tävla. Och hur är det med kändisar som får ombyggt i sina hem är deras kändisskap på väg att försvinna och pengarna på väg att flyga sin kos eftersom dom inte ser ut att ha råd att betala sin egen renovering utan måste vara med på TV.

Och sist men inte minst Melodifestivalen (den Svenska) jag kommer att bojkotta den så länge som Mr Björkman fortfarande styr och ställer, för något år sedan så var det två max tre skivbolag som var representerade bland bidragen som fick vara med. Kom inte och säg att svenska låtskrivare är så dåliga på att skriva musik så det var av den anledningen som den urusla låten som Af Ugglas framförde fick vara med. Så jävla svårt kan det inte vara att hitta bra låtar i detta landet, det är dax att byta ut Björkman för ärligt talat så tror jag att det är en massa mygel med denna tävling nu förtiden och detta ger jag Björkman skulden för, det är dax att ge mer än bara två, tre nya låtskrivare chansen varje år att få visa att svergie är ett land med många bra låtskrivare. Personligen så vet jag två här i Västerås som helt klart skriver till räckligt bra låtar som plattsar i Melodifestivalen (Kurre och Danne heter dom). Bevisen hittar vi genom att titta på dom andra länderna där det varje år finns svenska låtskrivare med.

Så min dom är: Bort med Björkman så har vi chansen att vinna Eurovision song contest i framtiden. och en sista sak varför ha med en internationell jury om en låt som dom ger 1 poäng vinner, jag håller med Anna Book slopa alla juryn och låt tittarna avgöra eller ta tillbaka jurygrupperna som vi hade förr, rätta mig om jag har fel men har inte vårat gammla jury system röstat fram fler vinnare än tittarna.

  • Comments(0)//bloggen.dabster.info/#post19
Next »